Кирил Петков: Турски поток е добър пример за корупция

„Корупцията е един от инструментите за влияние на Путин в България“, каза премиерът след срещата на евролидерите с президента на САЩ Джо Байдън

„Корупцията е един от инструментите за влияние на Путин в България. Турски (руски) поток е добър пример – корупция, джипове на Аркад, три милиарда от нашите пари, изхарчени за чужда тръба! Това беше част от дискусията ни с президента Байдън тази вечер“, написа премиерът Кирил Петков във Фейсбук страницата си след срещата на евролидерите с президента на САЩ Джо Байдън.

Срещата се провежда в рамките на редовното заседание на Европейския съвет. Във фокуса на сесията е темата за подкрепата за Украйна и засилването на трансатлантическото сътрудничество в отговор на агресията на Русия.

Позицията на България е, че войната, водена от Русия срещу Украйна, е огромен конфликт със значителни глобални последици. Премиерът Кирил Петков е на мнение, че държавите членки на ЕС и НАТО трябва да продължат да бъдат единни и решителни в своя общ отговор към непровокираната руска агресия.

Международната подкрепа за устойчивостта на Украйна трябва да продължи. Приоритет за България е предоставянето на необходимата хуманитарна помощ и безпрепятствен достъп на бягащите от войната до безопасни дестинации. Страната ни вече е дала подслон на над 50 000 украинци.

България е една от страните, която най-бързо структурира оперативна координационна група и секторни звена за справяне със ситуацията, съобщават от Министерски съвет.

Подобни статии

Top