Китаристът Павел Дюлгерски не издържа, загуби битката с живота

Китаристът на група „Каталог“ Павел Дюлгерски, който пострада тежко при катастрофата, отнела живота на пловдивския музикант Николай Николов-NI.co преди три месеца, не можа да се пребори за живота си. Павел е починал тази сутрин, след като бе в състояние на кома.

„Скъпи приятели, с огромна болка разбрахме, че тази сутрин, след три дълги месеца на борба за оцеляване, нашият незаменим приятел и колега Павел Дюлгерски, който за Ники беше и ще остане като брат, вече премина от земния и тленен живот, към вечния. Безсилни сме да намерим каквито и да са думи за утеха на близките му. Вярваме обаче, че Ники е този, който пръв го е повел по новия му път. Те отново ще са заедно, ще създават ангелската си музика и ще бъдат винаги с нас – в мислите и сърцата ни. В светлина, с музиката на небесните селения и с души, волни като птици, БЪДЕТЕ, златни наши момчета! Обичаме ви безмерно!“

„Вече си свободен, братко…! Някога пак ще го направим…“, написа в профил си в социалната мрежа Константин Кацаров, фронтмен на група “ Ренегат“. Пловдивчанинът засне  клип  към песента „Прощално” в памет на починалия  при тежка катастрофа приятел и съмишленик – музиканта Николай Николов – – Ni.co.

Припомняме, че автомобилът на Николай Николов-NI.co и Павел Дюлгерски поднесе и се заби челно в автовоз на Прохода на републиката. Ники и Павел пътували за два концерта в Русе, но така и не можаха да стигнат. След това български рок музиканти организираха редица концерти  и прояви в подкрепа на Павката.

 

Подобни статии

Top