Китайски град-побратим иска сътрудничество с Пловдив

Високопоставена делегация пристигна под тепетата за 30-годишнината от побратимяването на Тиендзин с Пловдив

Кметът на Пловдив Иван Тотев посрещна високопоставена делегация от Китайската народна република (КНР), водена от Ли Хунджон, член на Политбюро на 19-я ЦК на Китайската комунистическа партия (ККП), с ранг на вицепремиер на КНР.

Кметът приветства с добре дошли гостите и ги запозна накратко с историята на Пловдив и неговото развитие през последните години.

„Пловдив е икономически фокусиран град, в който са съсредоточени повечето от чуждестранните инвестиции в страната, а Тракия икономическа зона е най-голямата в Югоизточна Европа“, отбеляза Иван Тотев.

От разговорите стана ясно, че Ли Худжин е бил кмет на китайския град Тиендзин преди 16 години и заедно с Иван Тотев поговориха и по темата за местната власт и гражданското общество. И двамата приветстваха доброто сътрудничеството между двете страни, като през настоящата година се отбелязват 70 години от установяването на дипломатически отношения.

„70-годишното ни сътрудничество е една добра основа и за бъдещи приятелски взаимоотношения, свързани с културата и икономиката“, посочи Ли Хунджон. Той изрази своето добро впечатление от град Пловдив.

В срещата участваха също извънредният и пълномощен посланик на Китай в България Дун Сяодзюн, представители на ръководни органи от китайския град Тиендзин.

1 2

Подобни статии

Един коментар

  1. Стоян Хлебаров написа:

    МАЙ ЧЕ ТОЗИ КИТАЙСКИ ГРАД,ОБИЧА КОРУМПИРАНИТЕ ПОБРАТИМИ,КАТО ТОТЕВ! ТАЗИ НЕГОВА РЕКЛАМНА ИЗМИШЛЬОТИНА,ЩЕ ДОВЕДЕ САМО ДО НАВОДНЯВАНЕ НА ПАЗАРА В ПЛОВДИВ,С ЕВТИНИ НЕКАЧЕСТВЕНИ КИТАЙСКИ МЕНТЕТА! А г-н Тотев хич не обича да ги купува,съдейки от корупционното му забогатяване и предпочитания към луксозните стоки!?

Top