Китайски професори преподават на студентите в ПУ

Преподаватели от Политехниката в Шънджън водят занятията на четвъртокурсници от Пловдивския университет

Обучението по „Мобилни информационни системи“ е първото за страната и се проведе в първия в България Център за професионално обучение в областта телекомуникациите и информационните технологии, създаден по договор между двата университета

Преподаватели от китайския Политехнически университет в Шънджън Shenzhen Polytechnic, проведоха обучение на студенти от IV курс на специалността „Информационна физика и телекомуникации“ към Физико-технологичния факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Гост-лекторите – проф. Джън Джъхуа и проф. Ли Чанбин, проведоха занятия по дисциплината „Мобилни информационни системи“ в първия в България Център за професионално обучение в областта на телекомуникациите и информационните технологии. Този център бе открит през октомври миналата година като част от споразумение за сътрудничество между ПУ и Политехниката на Шънджън.

Обучението завърши с изпит, който включваше изпълнение на зададен от преподавателите проект на LTE мрежа.

Представянето на четвъртокурсниците от специалността „Информационна физика и телекомуникации“ бе отлично и ще им бъдат издадени сертификати от Shenzhen Polytechnic за успешно преминато обучение по „Мобилни информационни системи“, разказа проф. Милева.

При посещението си в ПУ „Паисий Хилендарски“ догодина китайските лектори планират да представят мобилните технологии от пето поколение (5G).

Официално за представители на професионалните образователни центрове в двата университета са назначени проф. д-р Невена Милева, зам.-ректор на ПУ „Паисий Хилендарски“ и декан ни Физико-технологичния факултет, а също и инициатори и основен двигател на проекта, и проф. Джиджън ДЖАО, директор на международния офис на Политехниката на Шенджен.

Подобни статии

Top