Клиниката по педиатрия в УМБАЛ „Свети Георги“ благодари на дарителите си

Заради пандемията не може да се състои Балът на дарителите, затова клиничното звено прави публичен отчет на даренията

Пандемията не попречи на хората с добри сърца да зарадват пациентите и персонала на Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“, разказа нейният началник проф. д-р Иван Иванов. Той и останалите служители в клиниката изказват своите сърдечни благодарности към всички хора, отделили време и финансови средства през годината.

„Преди пандемията от COVID-19 ежегодно през м. декември Клиниката по педиатрия организираше Бал на дарителите. В близко бъдеще отново се надяваме да възобновим традицията, но засега можем само с кратък публичен отчет да разкажем за оказаната помощ и внимание“, обясни проф. Иванов.

Децата и преподавателите от ЦДГ „Мирослава“ изненадаха малките пациенти на 1 март т.г. като им донесоха на място мартенички и подаръци. Посолството на САЩ и „Макдоналдс България“ дариха книги, играчки и материали за рисуване по повод Деня на независимостта. Институтът за здравни активности и технологии също дари книги за децата пациенти. Асоциация „Докосни дъгата“ и Лайънс клуб „Евридика“ – Пловдив дариха сензори за непрекъснато глюкозно мониториране при пациенти с диабет, като клубът осигури 20 хил. лева за научен проект, включва закупуването на тези сензори. Фирма „Osram“ дари 4 шкафчета за болнични стаи.

Семейство Анелия и Васил Маргаритови дариха 1000 лв. за куриерски услуги.  Частно училище „Класик“ дари 12 хил. лева за закупуване на лекарства. За същото предназначение дари 4 хил. лева и Илия Михайлов. Радиоводещата от „Тройка на разсъмване“ – Милена Златкова, дари 10 болнични легла с матраци, Сем. Кандиларови дариха 5 комплекта спално бельо за COVID-отделение. Антон Попов дари щори за лекарски кабинет в клиниката.

Учениците от СУ „Черноризец Храбър“ в Пловдив и ОУ „Св. Климент Охридски“ в Пазарджик ще събират средства от коледните си базари тази година в полза на клиниката.

Лични предметни дарения през годината са правени и от семействата на деца пациенти, допълни проф. Иванов.

Представители на БЧК посетиха клиниката и раздадоха подаръци на малките пациенти. Множество други дарители също осигуриха коледни подаръци за хоспитализираните деца и те бяха раздадени от Златина Стайкова и Даниела Букова, учителки от Сдружение „Образование и здраве“, което обучава децата в клиниката.

„На всички благодетели през 2021 г. и на всички, които през годините са ни помагали или смятат в бъдеще да го направят, искаме да кажем, че сме признателни и оценяме високо всеки доброволен жест. Благодарим Ви и Ви пожелаваме в добро здраве да посрещнете предстоящите празници“, каза проф. д-р Иван Иванов, началник на Клиниката по педиатрия в УМБАЛ „Свети Георги“.

Top