Клубовете от НБЛ се разделиха за продължаването на първенството

Пет от тях, в това число пловдивският Академик Бултекс 99 и шампионът Балкан, са за незабавно прекратяване на първенството, крайното решение ще бъде взето в средата на април

Клубовете от Национална баскетболна лига се разделиха по отношение на решението за продължаване или спиране на шампионата през настоящия сезон 2019/2020 г. Това стана ясно по време на проведеното по-рано днес Общо събрание на лигата.

Пет от десетте клуба – Балкан, Рилски спортист, Черно море, Спартак (Плевен) и Академик Бултекс 99 се обявиха за незабавно прекратяване на шампионата.

Останалите пет – Левски Лукойл, Берое, А1 Академик (София), Черноморец Бургас и Ямбол се обявиха за продължаване, в случай че епидемиологичната обстановка, във връзка с разпространеното на коронавирус COVID-19, позволява това.

Същевременно седем от клубовете са съгласни, при невъзможност шампионата да бъде продължен, годината да се обяви за нулева и да не бъде обявяван шампион.

Крайното решение ще бъде взето от управителния съвет на Българска федерация по баскетбол в първата половина на месец април.

Вероятно шампионатът няма да бъде продължен, ако до 15 май не се разреши тренировъчна дейност по клубовете, а от 1 юни не бъде позволено да се провеждат мачове от първенството в присъствието на публика.

Подобни статии

Top