Кмет и зам.-кмет на инспекция в автобус „25“, провериха електронната система СНИМКИ + ВИДЕО

Още следващата седмица обхватът ще се разшири с още 2 линии, обяви Здравко Димитров

Проверка състоянието на електронната безкондукторна система за таксуване направиха кметът Здравко Димитров и заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов.

Двамата тестваха линия 25 от градската транспортна схема по следния сценарий, описан от Общината: „Проверката започна с информацията по таблата на спирките и автоматите за продажба на билети ТВМ в северната част на града. Кметът закупи целодневен билет от автомата срещу Панаира, а след минути се увери лично как се валидира пропускът в автобус по линията. Заместник-кметът Тодор Чонов се чекира с карта за пътуване по всички линия. Хора от екипа си закупиха еднократни билети от устройството в автобуса.“

Заедно със зам.-кмета Тодор Чонов инспектирахме системата за електронно безкондукторно таксуване в градския транспорт. Уверихме се, че информационните табели по линия 25 дават точното разписание на автобусите. Следващата седмица започва въвеждането на безкондукторното таксуване по линиите 113 и 7. Необходимо е да продължи работата до пълното въвеждане на всички елементи на електронната система за таксуване, която съм възложил на г-н Чонов.

Публикувахте от Здравко Димитров – Зико в Четвъртък, 13 февруари 2020 г.

„Доволен съм от инспекцията. Електронното безкондукторно таксуване е напълно приложимо в града. Получих уверение, че още следващата седмица обхватът му ще се разшири с още 2 линии на градския транспорт“, коментира Димитров. Тодор Чонов допълни, че Община Пловдив ще направи всичко възможно да постигне устойчивост на системата, за да може хората да ползват пълния й капацитет, което предполага и по-сериозен контрол над превозвачите и пътуващите.

„Екипи на общинското предприятие са на разположение за своевременно отстраняване на възможни технически проблеми по системата“, обясни и директорът на ОКТ инж. Пламен Вълков. По думите му двете линии, с които ще бъде разширен обхвата на електронната система за безкондукторно таксуване, са с номера 7 и 113.

Подобни статии

Top