Кмет подаде сигнал в РУ Стамболийски като гражданин – отсвириха го

Градоначалникът се оплакал от силен шум в ромската махала

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев подал сигнал като обикновен гражданин на дежурния телефон на Районното в града. Оттам обаче не му обърнали никакво внимание.

В профила си във Фейсбук Мараджиев публикува възмутен пост от реакцията на дежурния полицай в Районното управление на МВР по повод негово обаждане за силна музика в ромската махала в кв. Полатово.

Вижте пълния текст:

Изключително съм възмутен! Нещо повече: бесен съм, защото няма такава държава като нашата, няма такава държава никъде по света! Преди минути започнах да получавам сигнали от граждани, че в ромската махала музиката е нетърпима и още преди 40-50 минути има подадени сигнали за това в полицията, но от страна на служителите на реда все още нямало никаква реакция. Вдигам телефона и се обаждам като обикновен гражданин на тел. 033963311. Казвам: Извинявам се много, но се обаждам за силна музика в ромската махала в кв. Полатово. Отговорът е следният: Господине, не можем да огреем навсякъде, имаме само една патрулка. Аз казвам: Господине, извинявам се много, но като гражданин искам да ви уведомя, че има подадени при вас сигнали от близо час и няма никаква реакция от страна на полицията в Стамболийски. Отговорът на дежурния полицай е същият: Господине, не можем да огреем навсякъде, ако трябва, ще чакате и два часа. Оттам аз му казвам: Обажда се господин Мараджиев и след минута искам реакция от ваша страна. Отговорът вече е друг: Извинявам се много, веднага ще изпратим автомобил в махалата.

Възмутен съм, защото съм купил шумомер за 3 хиляди лева на полицията, предоставих автомобил за безвъзмездно ползване на полицията, подготвям ремонт на Паспортната служба за 5 хиляди лева. Ако някой друг кмет е направил повече от това за полицията в своята община, нека ми се обади. И в същото време точно тук няма реакция от страна на служителите на реда, хората да звънят, аз да получа за 15 минути 15 обаждания за силната музика в ромската махала, и да няма реакция от РУ Стамболийски – това означава, че такава държава няма!

Оттук нататък аз какво мога да направя?

Обаждам се като обикновен гражданин и виждам реакцията на дежурния полицаи към обикновените граждани каква е! За мен това означава, че този полицаи още утре трябва да си тръгне от работа. Трябваше ли да звъня на началника на Районното управление г-н Керпиев, за да си свършат работата полицаите, защото се наложи и на него да му звъня. Тук е мястото да му благодаря за бързата реакция от негова страна! Но отношението на дежурния беше отвратително спрямо гражданите.

Няма такава държава, няма управия, докато не се промени Закона за местното самоуправление и за местната власт, защото аз не съм шериф. Не мога да отговарям за неща, които не са ми в правомощията, но съм в правото си да кажа какво мисля и го правя съвсем открито!

Позицията на кмета, публикувана снощи, е коментирана от близо 100 души и е споделена от още толкова, а над 900 са реагирали на поста. Повечето от коментарите по адрес на полицията са меко казано негативни.

Припомняме, че Мараджиев беше избран на поста си като представител на ГЕРБ на изборите през 2015 година. Дали ще се кандидатира за следващ мандат, ще покаже бъдещето.

Подобни статии

Top