Кметът даде на заден за прасетата! Отиват в Старческия дом на Коматевско шосе (ВИДЕО)

Общината се отметна!

Пловдивският кмет Иван Тотев даде на заден за прасетата, за които вчера каза, че ще бъдат разфасовани пред общината на 26 декември.

Шок: Колят две прасета на централния площад в Пловдив

След като вчера взриви общественото мнение под тепетата с изявлението си на сесията на Общинския съвет, днес градоначалникът не се появи на брифинг с журналисти, но пък заместникът му по културата Александър Държиков обяви, че такова събитие на пл. „Стефан Стамболов“ не се предвижда на втория ден на Коледа. Напротив, тогава на сцената над общинския фонтан щяло да има фолклорен концерт  и ще бъдат пресъздадени народни обичаи от коледари.

Според Държиков кулинарното шоу на Ути Бъчваров и неговия Пътуващ кулинарен театър щяло да бъде в старческия дом „Св. Василий“ на Коматевско шосе.

С организацията на този празник бил ангажиран зам.-кметът Георги Титюков, посочи зам.-кметът по културата.

Той се пошегува, че гонка на прасетата не се предвижда, както бе предложено в сутрешния блок на една от националните телевизии. Но пък бабите от дома щели да зарадват пловдивчани, като им демонстрират как се вият сърми от зелеви листа.

„Който иска, може да отиде там“, добави Държиков. И допълни: „Няма да има мръвки, няма да има скара, ще има фолклорен концерт. Който иска да яде пържоли, да отиде в двора на Старческия дом, където ще е събитието“. 

Той съобщи, че веднага, след като гръмнал скандалът за прасетата в ОбС, в общината започнали да се обаждат пловдивски фирми, които искали да предоставят своя продукция за празника. Местен завод за консерви предложил да осигури лютеница и кисели краставички, известно заведение – крафт бира, известна изба край Пловдив – виното, местен ресторант – салата от зрял боб и казан с  фасул, а хлебопроизводител от региона – хляб.

Снимка: 168 часа

Подобни статии

Top