Кметът дава старт на ученически практики в „Сенсата Технолоджис“

Ученици от 11-ти и 12-ти клас на Професионалната гимназия по електротехника и електроника ще стажуват две седмици

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и заместник-кметът с ресор „Oбразование и бизнес развитие“ Стефан Стоянов, заедно с генералния мениджър на „Сенсата Технолоджис“ Явор Николов ще дадат старт на първата  производствена ученическа практика в завода.

23 ученици от 11-ти и 12-ти клас на Професионалната гимназия по електротехника и електроника ще преминат през двуседмична производствена практика, която е част от плана за дуално обучение. Темата за професионалните гимназии и фокусът им върху развитието на индустрията в региона и икономиката на страната са приоритет, както за Община Пловдив, така и за бизнеса.

Производствената практика е част от стартиралото сътрудничество между Сенсата Пловдив и ПГЕЕ. Компанията има за цел да подпомогне и засили влиянието върху цялата екосистема и дългосрочно да инвестира в младите таланти в региона. С началото на новата учебна година 2021, Сенсата Пловдив ще приеме и първите си ученици от 8-ми клас, за да постави началото на изграждане на стандарт за дуално практическо обучение.

Подобни статии

Top