Кметът Здравко Димитров: Докато някои стачкуват, в Пловдив нещата се случват

Няколко важни проекта се реализират в града под тепетата

Докато някои стачкуват, в Пловдив нещата се случват. Това са думи на кмета Здравко Димитров от представяне на проект за над 2 000 000 на пловдивския Младежки Център.

„Младежки център, мощен фактор за местно развитие“ ще се осъществява в рамките на 36 месеца в населени места от областта; ще се работи с деца, младежи, родители и преподаватели, както и представители на уязвими групи, които като цяло трябва да изградят умения по социално предприемачество, лидерство и още куп релевантни на съвременните времена умения, целевата група ще получи и уроци по дигитална медийна грамотност.

Заглавието на проекта е агресивно, харесва ми. Младите хора трябва да им се дава път, винаги съм казвал това. Инвестицията в тях е най-добрата инвестиция, те са нашето бъдеще„, коментира Димитров.

Преоектът е сред поводите Пловдив да се похвали. Друг мега амбициозен план за сметка на града под тепетата е първата копка на първия в страната международен  научен център за върхови постижения, финансиран директно от Европейския съюз на стойност 15 милиона евро. Тя ще бъде направена утре на специално отредения за целта терен в район „Тракия“, а проектът „ПлантаСИСТ Създаване на Център по Растителна Системна Биология и Биотехнология за превръщане на фундаменталните научни изследвания в устойчиви био-базирани технологии в България“ се ръководи от двама българи – доц. Цанко Гечев и доц. Милен Георгиев, българската държава пък инвестира други 30 000 000 лева в сгради и оборудване.

Подобни статии

Top