Кметът: До този момент не е допуснат нито един инцидент на протестите в Пловдив!

И занапред ще продължим да отстояваме принципите на демократичността, но ще се придържаме стриктно към изискванията на закона, казва Здравко Димитров

До този момент Община Пловдив не е отказала на нито една организация провеждането на протестни действия и заедно с органите на реда е съдействала за тяхното мирно провеждане. И занапред ще продължим да отстояваме принципите на демократичността, но ще се придържаме стриктно към изискванията на закона.“ С тези думи кметът Здравко Димитров коментира протестите и вчерашната палаткова блокада в града под тепетата.

По думите му до този момент в Пловдив не е допуснат нито един инцидент по време на протестите, което се дължи на добрата и ефективна координация между Община Пловдив и РДВР.

Междувременно от пресцентъра на Общината съобщиха, че са постъпили редица обаждания и благодарствени писма от водещи компании, с които те изказват своята подкрепа за действията по премахване на блокадите по основни кръстовища в града и възстановяване на движението. Така например в писмото на транспортни фирми се казва следното: „Оценяваме факта, че не допуснахте блокирането на трафика в града и че бяха взети всички мерки, за да защитите живота и здравето на всички протестиращи и същевременно да не се вреди на трафика в града.

Подобни статии

Top