Обсъждат многоетажния паркинг до Хуманитарната гимназия

Над 1300 души са се подписали в петиция срещу обекта в непосредствена близост до училището

Кметът Здравко Димитров домакинства среща, посветена на недоволството по проекта за изграждане на многоетажен паркинг в район „Централен“ – мястото е рушащата се сграда на бившия ТЕЛК в непосредствена близост до Хуманитарната гимназия „Св.Св. Кирил и Методий“. Представители на  училището се очакват в сградата на Общината в 9,30 часа днес. В разговорите ще участва и областният управител Дани Каназирева.

Каназирева вече обясни, че срещата е по нейна инициатива, а повод е петиция с над 1300 подписа, внесена в края на миналата седмица до нес, до кмета и до Общинския съвет. Гражданите – повечето от които родители и преподаватели от „Св. св. Кирил и Методий“ и началното училище „Княз Александър I“, са обезпокоени, че подобен паркинг ще наруши учебния процес, ще увеличи присъствието на автомобили в тази зона и ще доведе до още по-мръсен въздух. Изместването на оградата към сградата на гимназията също е посрещнато с недоволство от страна на родителите и педагозите. Както е известно, сградата на ТЕЛК не се използва от няколко години, а предишната градска управа реши да построи паркинг на няколко нива, без да проведе широко обществено опитване.

„Подробно ще обсъдим с кмета г-н Димитров какви действия да се предприемат, за де не ощетяваме интересите на гражданите и особено на децата“, коментира Дани Каназирева.

Подобни статии

Top