Кметът доволен от изненадващата си инспекция на „Колежа“ (ВИДЕО)

Общината подписва утре и договора за стадион „Локомотив“, а следващата година и за стадион „Тодор Диев“

Кметът на Пловдив Здравко Димитров инспектира строителните дейности на стадион „Христо Ботев“. Той пристигна по обяд на внезапна проверка и остана впечатлен от мащабните дейности, които вървят на обекта в момента. В проверката участваха също зам.-кметовете Тодор Чонов и Пламен Райчев.

„Изключително съм доволен от това, което виждам. На стадиона наистина се действа с размах, виждам колко много са работниците. Радостен съм, че стъпих на родна земя, всички знаят, че съм привърженик на Ботев. Искам и двата стадиона да бъдат изградени и Пловдив да се гордее, че има такива модерни съоръжения“, заяви Здравко Димитров.

Той бе посрещнат на стадиона от Илиян Филипов, управител на ПИМК, която е водещата фирма в ДЗЗД „Колежа“, извършващо строителните дейности.

„Нашите работници не почиваха на Бъдни вечер и Коледа, ще работят и утре, както и на 1 януари. До празниците на обекта работеха по 45-50 души, от няколко дни вече са по 80. Амбицирани сме да изградим в срок съоръжението и смятам, че след 1 март вече може да се слагат седалки на първите два готови сектора на стадиона“, каза изпълнителят.

Кметът Здравко Димитров бе запознат с проблема, че седалките, закупени през 2014 година, не отговарят на сегашните стандарти на стадиона. „Седалките са на склад, ще доставим една партида на стадиона за проба, но при необходимост ще бъдат поръчани нови.  А от останалите могат да се възползват другите пловдивски отбори като  ФК „Марица“, например, който ще отбележи догодина 100-годишен юбилей“, коментира градоначалникът. Той допълни, че очаква в началото на следващата година от  Спартак (Пловдив) да входират проект за изграждане на стадион „Тодор Диев“, който бе отдаден на концесия.

Вижте видео репортажа на колегата Валери Станков за Dsport.bg.

Подобни статии

Top