Кметът иска акциите на Панаира обратно

Здравко Димитров коментира и седлката с Обредния дом на „Съборна“: Законът не е нарушен, друг е въпросът дали е морално

Решил съм Община Пловдив да си върне процентите от собствеността на Панаира, които изгуби предишния мандат. Това обяви кметът Здравко Димитров след днешната сесия на Общинския съвет, предава Радио Пловдив. „Панаира си е в Пловдив, процентите трябва да бъдат в община Пловдив. Има си начини това да се случи„, загатна градоначалникът и допълни: „Искате всичко наведнъж да получите като информация„.

Димитров вероятно има предвид 20 % акции от Панаира, които първо ОбС прие от държавата, после й ги върна заради скандалите с Георги Гергов. Тогавашният кмет Иван Тотев заяви, че решението на ОбС е по повод общественото недоволство.

Коментарът на кмета Здравко Димитров идва след отговор на въпрос дали общината е уведомена за продажбата на Обредния дом на ул. „Съборна“, който бе в активите на „Пълдин туринвест“ на Гергов. „Община Пловдив има 25 % собственост в това смесено дружество, ние сме длъжни да се вгледаме в неговата дейност. Мисля, че законът не е нарушен, друг е въпросът дали е морално„, каза кметът.

Подобни статии

Top