Кметът: Много лесно е да си кмет след Славчо Атанасов, но е трудно след Иван Тотев! (ВИДЕО)

Тотев категоричен, че няма да се кандидатира за трети мандат

„Няма да се кандидатирам за трети мандат. Имам нужда от малко почивка“. Това заяви кметът Иван Тотев пред журналисти днес. Той допълни, че решението му е категорично.

„Причината е, че аз 12 години работя за Пловдив под различна форма, бил съм районен кмет, областен управител, 2 пъти кмет  на Пловдив и мисля, че имам малко нужда от почивка. Мисля, че има едно прегряване в мен. Това не означава, че няма да работя за Пловдив“, подчерта градоначалникът и допълни:

„Точно сега е моментът, когато си на върха, когато се обърнеш назад и си направил всичко през тези осем години. Успях да направя Пловдив като една платформа, в която всеки да намери своето място. Един ще направи кафе в Капана, друг ще развива бизнес, трети ще дойде с голямата фирма и ще вземе 300 работника. Но тази платформа, върху която всеки да надгражда, успях да я направя аз и съм изключително горд“. 

Двата мандата били най-успешните през последните 30 години

Тотев посочи, че двата мандата са били изключително успешни за Пловдив, най-добрите за последните 30 години и са довели до невероятна промяна. Той благодари на всички, които ще го номинират на започващите от тази вечер номинационни събрания на районните структури на ГЕРБ, но допълни, че според устава на партията ще си направи самоотвод.

Кметът подчерта, че е необходимо в управлението да има приемственост, за да се гарантира и следващия успешен мандат. Той обаче обясни, че всички успехи са били свързани с много усилия, скандали и непопулярни решения.

„Аз не съм се страхувал никога от битка, нито да застана срещу който и да е, когато вярвам, че това, което правя, е в интерес на града“, категоричен беше той и добави, че всяко от тези решения е изстрадал и те са отнели от енергията му. 

1 2

Подобни статии

Top