Кметът на Асеновград: 24-ти май е не просто дата, а минало, настояще и бъдеще, събрани в едно - DC news

Кметът на Асеновград: 24-ти май е не просто дата, а минало, настояще и бъдеще, събрани в едно

Уважаеми учители, ученици и студенти,ръководители на учебни заведения, просветители и културни деятели, читалищни дейци и творци, учени и журналисти, библиотекари и хора на изкуството и словото в община Асеновград,

Приемете моите най-сърдечни поздравления по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност! Тази дата е празник на българското слово, което отеква и пренася през вековете великото дело на Кирил и Методий. Прекланяме се пред тях и отдаваме почит на всички, които пазят нашето културно-историческо наследство и го предават на бъдните поколения. През хилядолетната ни история писмеността, знанието и културата винаги са били символ на българската идентичност. България е дала писменост на славянските народи, затова не само днес, а всеки ден трябва да бъдем горди с товa! 24-ти май е не просто дата, а минало, настояще и бъдеще, събрани в едно. В онези векове, на робство, българският език, култура и писменост са били застрашени, но словото оцелява, благодарение на жаждата за живот на нашите предци!

Уважаеми учители,

Всички Вие заслужавате нашата дълбока почит за огромните усилия и обич, с които раздавате себе си, за да изградите бъдещото поколение на България от достойни и образовани млади хора. Пожелавам Ви неуморно да следвате великата мисия, завещана от предците ни – да образоваме нашите деца, да обичаме и пазим родния език! Вашата професия винаги е била важна за всеки един от нас, защото качественото образование е една от основните предпоставки за развитието на всяко едно общество.

Уважаеми дейци на културата и читалищни деятели,

Съхранете енергията и всеотдайността, с която творите! Пазете културните ни ценности, предавайки ги на всяко следващо поколение. Бъдете посланици на българската култура и изкуство, които са сред най-ярките и ценни богатства на нашето духовно и историческо наследство!

Честит 24-ти май!

С уважение:
Д-р Христо Грудев
Кмет на община Асеновград 

Подобни статии

Top