Кметът на Асеновград д-р Грудев: Нека всички съхраняваме пламъка на знанието

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, УЧЕНИЦИ, СТУДЕНТИ, РЪКОВОДИТЕЛИ НА УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ, ПРОСВЕТИТЕЛИ И КУЛТУРНИ ДЕЯТЕЛИ, ЧИТАЛИЩНИ ДЕЙЦИ И ТВОРЦИ, УЧЕНИ И АРХИВИСТИ, БИБЛИОТЕКАРИ И ЖУРНАЛСИТИ, ХОРА НА ИЗКУСТВОТО, СОВОТО И ПЕРОТО В ОБЩИНА АСЕНОВГРАД,

Приемете моя поздрав по повод един от най-българските празници – 24-ти Май! За мен е чест да поднеса своите поздравления към Вас точно днес – в Деня на светите братя Кирил и Методий на българската азбука просвета и култура и на славянската книжовност. Позволете ми да изкажа дълбоката си признателност пред Вашите дела, всеотдайност и духовна сила.

Помнете винаги думите от химна на книжовността: „Напред науката е слънце, което във душите грей!“. Нека всички съхраняваме пламъка на знанието, защото личността на всеки един от нас започва да се изгражда още с първата изречена дума, с първата написана буква и с първата прочетена книга.

Желая Ви здраве, за да бъдете дълголетни пазители на писмеността и да я предавате на бъдещите поколения. А те с жажда да приемат и споделят наученото от Вас. Бъдете вдъхновени, вярващи и посветени на образованието, културата и писменото дело. Пожелавам Ви благополучие и оптимизъм за утрешния ден!

Подобни статии

Top