Кметът на Асеновград д-р Грудев присъства на откриването на учебната година в ОУ „Отец Паисий“

С посещението си в училището кметът се върна назад в годините, когато самият той е учил там.

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев присъства на тържественото откриване на новата учебна година в ОУ „Отец Паисий“ в града. Той поздрави ученици и преподаватели и им пожела да бъдат отговорни и всеотдайни. Родители и учители да водят децата смело напред, да ги учат как да се изправят, когато се препъват и падат, да им показват верния изход измежду лабиринта от житейски препятствия.

Доктор Грудев е възпитаник точно на ОУ „Отец Паисий“ в Асеновград и в днешния празничен ден се върна назад в спомените си, когато е бил ученик. Там той е получил своето основно образование и е израснал заедно с връстниците си, получавайки житейски уроци и забавлявайки се в щури игри. Днес, на първия учебен ден, след края на официалното откриване за първия учебен ден, градоначалникът посети класните стаи, разгледа физкултурния салон и се разходи из красиво обособеното дворно пространство на школото.

Доктор Христо Грудев разговаря с директора на учебното заведение Гергана Христозова и бе категоричен, че при възможност, община Асеновград винаги ще подкрепя образованието, защото то е един от най-важните елементи на човешкия живот и играе ключова роля в изграждането на личността.

Заместник-кметът на Асеновград поведе първокласниците към класните стаи

Заместник-кметът по хуманитарните дейности в община Асеновград инженер Петър Петров бе част от тържествената програма по откриване на новата учебна година в 2 средищни училища. В СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ и в СУ „Свети Княз Борис I“ в града той поднесе поздравителен адрес към всички ученици, преподаватели и родители от името на кмета доктор Христо Грудев. В програмата участваха момичета и момчета – ученици, които показаха певчески и танцов талант пред всички присъстващи.

Инженер Петров поведе първокласниците към класните стаи, пожелавайки им да им върви по вода учебният процес през годината. Всички 518 деца от общината, прекрачили за първи път прага на училището, получиха подарък – специална книжка „Песни и стихотворения за България“ – с лично послание от кмета на Асеновград доктор Христо Грудев.

Въвеждайки учениците в сградата на учебното заведение заместник-кметът Петър Петров изрази своите впечатления от прекрасно украсените и цветно изрисувани класни стаи за първокласниците. Пред ръководството на заведенията той отбеляза и добре обособените и оборудвани учебни бази.

Днешният първи учебен ден беше малко по-различен от всички досега. В СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ тържественото посрещане бе проведено само пред 1-ви, 5-ти и 8-ми клас и родители. В СУ „Свети Княз Борис I“ тържеството бе за всички, като учениците по класове, родители и преподаватели бяха разпределени по целия двор, за да се спазва дистанция между тях.

Причината за този вид организация тази година е спазването на въведените противоепидемични мерки във връзка с разпространението на коронавируса. И в 2-те училища заместник-кметът Петров разговаря с директорите, които разказаха за постижения на свои ученици през годините.

Те споделиха и притесненията си относно протичането на учебния процес в условията на пандемия, като все пак вериха, че ще се справят. Заместник-кметът посочи, че училищата винаги ще получават подкрепа от ръководството на Асеновград, тъй като работата в екип води до по-добри резултати в името на децата на общината.

Подобни статии

Top