Кметът на Асеновград гостува на шампионите по волейбол от Тополово - DC news

Кметът на Асеновград гостува на шампионите по волейбол от Тополово

Община Асеновград със специален подарък за младите спортни надежди от ВК „Тополово“

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев и зам.- кметът инж. Петър Петров гостуваха на спортистите от ВК „Тополово“. Поводът за посещението бе, че клубът си извоюва първото място на „Държавния шампионат“ за момичета до 12 години в Перник.

Д-р Грудев, от своя страна честити победата на отбора, като поздрави и директора на училището, кмета на селото и родителите на децата.

„Радвам се искрено! Този успех се дължи на подкрепата на родители, учители на треньор. Смятам, че пътят, по който сте тръгнали, е труден, но успехите ви ще стават все повече и по-големи. Вярвам, че принос за това имат и усилените тренировки в подходящите условия на спортната зала. Уверявам Ви, че общината, ще продължи да ви подкрепя и помага. Всички вие помните как започна процедурата по изграждане на тази зала. Тогавашният министър-председател господин Бойко Борисов беше на посещение в Асеновград. В единност, родителите на тези млади спортни надежди повдигнаха темата, че имаме хубав отбор по волейбол в с. Тополово, но нямат спортна зала. Тогавашният премиер пое ангажимент, който бе изпълнен от министъра на спорта по това време господин Красен Кралев. Ето я днес залата, като не закъсняха и Вашите спортни успехи. Не забравяйте – слушайте родителите си, учителите си, треньорите си и ще успеете! Благодаря Ви, че прославяте името на община Асеновград!“, каза пред присъстващите кметът на Асеновград Христо Грудев.

Като комплимент от общината той подари на децата волейболна топка и ръкави за волейбол. Кметът изрази готовност и за в бъдеще да помага на всички спортни школи, развиващи дейността си в Асеновградско и ангажиращи подрастващото поколение в активна спортна дейност.

Капитанът на отбора, от своя страна, благодари за жеста и за подкрепата. Сподели че са се борили срещу доста класни отбори и са успели да достигнат до тук.

Треньорът на отбора Димитър Илиев също изказа благодарност за прекрасния жест, от страна на община Асеновград, както и на кмета на с. Тополово. Не на последно място, Илиев отправи благодарност и към възпитаниците си, че успяха да се преборят срещу много тимове и дори срещу клубове от спортни училища.

„Подкрепата, която получаваме от община Асеновград, е много важна и се надяваме да носим радости и щастие на всички“, посочи Димитър Илиев. Директорката на училището пък бе подготвила за всяко дете грамота и книга. На финала на събитието бе излъчено видео, събрало най-добрите моменти на състезанията, на които се насладиха всички гости в залата.

Подобни статии

Top