Кметът на Асеновград Христо Грудев се поклони пред делото на Левски (СНИМКИ)

Много деца също поднесоха цветя

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев се поклони пред делата и героизма на Васил Левски в днешния ден, когато отбелязваме 148-мата годишнина от гибелта на великия български революционер.

Поклонението започна със заупокойна панихида в памет на Апостола, отслужена от асеновградски свещеници. Последва вълнуващо слово.

„Времето е в нас и ние сме във времето. То нас обръща и ние него обръщаме. Това ни завеща Апостолът. … Левски беше и си остана най-невероятната, най-необяснената рожба на българската земя. Където и да го сложиш – все по-голям! … На едни народи Бог раздаде богати земи и могъщи царства. На други даде лека историческа съдба. На нас не даде нито едното, нито другото. На нас Бог даде повече от всичко това – той ни даде Левски“, се изрича прочувствено в словата.

Паметта на Дякона бе почетена с минута мълчание на колене от десетките присъстващи, дошли да отдадат дължимата почит към Левски. Церемонията завърши с прозвучаване химна на България.

Освен кмета на Асеновград д-р Грудев, на поклонението присъстваха заместник-кметът по хуманитарните дейности инж. Петър Петров, общински съветници, военнослужещи, общественици и граждани. Цветя пред паметника на Васил Левски поднесоха и много деца.

Подобни статии

Top