Кметът на Асеновград към медиците: Продължавайте да помагате за създаването на нов живот

Д-р Христо Грудев ги поздрави по повод Бабинден

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев поздрави лекарите в Отделението по акушерство и гинекология на болницата в града по повод днешния Ден на родилната помощ.

„Бъдете здрави и винаги толкова всеотдайни към пациентите и професията си! Въпреки сложната обстановка, продължавайте да помагате за създаването на нов живот. Нека и благодарността на младите семейства, които са се сдобили с рожба, бъде безгранична към Вас“, обърна се към лекари, акушерки, медицински сестри и помощен персонал в МБАЛ – Асеновград кметът на града.

„Да помогнеш в раждането на един нов живот не е просто професия. Това е житейско призвание. То изисква не само висок професионализъм, но и съпричастност, сила, умение да вдъхваш вяра и надежда. Честит празник!“, допълни д-р Грудев.

За първи път днешният празничен ден се чества без да бъдат поканени официални лица и гости. Причината е пандемичната обстановка и спазването на противоепидемичните мерки.

Въпреки това, традицията беше почетена. Акушерки поляха вода, за да измият ръцете на завеждащия отделението д-р Богдан Червенков.

Подобни статии

Top