Кметът на Асеновград към зрелостниците: Заедно ще пишем книгата за бъдещето на Асеновград

В съботната вечер, на 22-ри май, кметът на Асеновград доктор Христо Грудев поздрави

лично всеки един от зрелостниците на ПГ по ХВТ „Свети Димитрий Солунски“. По време на тържествения ритуал за изпращане на абитуриентите градоначалникът им връчи папирус с послание, честити им завършването и им пожела: „На добър час!“.

Младите хора на Асеновград преминаха по червения килим на славата и поеха по пътя на живота. Това бе първото училище от випуск 2021 г., което отпразнува успешното приключване на средното образование.

Скъпи, зрелостници, от випуск 2021 г. в община Асеновград,

С изключително вълнение се обръщам към Вас в един от най-трепетните и дългоочаквани мигове в живота на всеки човек! Настъпи денят, в който Вие поемате по пътя на живота. През изминалите 12 години полагахте труд и усърдие. Преминахте през радости и изпитания на волята. За да чуете днес последния училищен звънец, който Ви дава знак за раздялата с детството и подсказва за бъдещите отговорности.

Предизвикателствата и приключенията тепърва предстоят пред Вас. Вярвайте във възможностите си, за да достигате житейските победи с лекота. Продължавайте да мечтаете и да превръщате целите и плановете си в реалност. Не забравяйте, че в начинанията си винаги ще имате подкрепата на своите родители и близки, както досега сте получавали вдъхновение от учителите си. Тук е моментът да кажа, че община Асеновград също ще бъде Ваш партньор и заедно ще пишем книгата за бъдещето на града, защото бъдещето – това сте Вие – младите и образовани хора.

Където и да пътешествате, винаги носете в сърцето си духа на родния край. Запазете детското у себе си и по-често обръщайте поглед назад към приятелите от училище – Вашите съученици и учители. Трудете се, усъвършенствайте уменията си, следвайте ритъма на сърцето си и развивайте талантите си. Нека днешният ден се превърне в незабравим празник за Вас, изживейте го пълноценно! Желая Ви на добър час и успешна реализация в житейския Ви път!

Подобни статии

Top