Кметът на Асеновград направи оглед на Спортна зала „Асеновец“

Общината планира ремонт на залата

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев и заместник-кметовете Стоян Димитров и Петър Петров посетиха Спортна зала „Асеновец“. Там те се срещнаха с треньорите на част от клубовете в Асеновград.

Кметът извърши оглед на състоянието на сградата. Проведе се и разговор с треньорите относно това, какво може де се направи, за да се подобри цялостния й вид.

По време на срещата бе решено стената за катерене да бъде преместена на друго място. В разговора, ръководството на общината бе уведомено, че ремонт на сградата не е извършван от 2016 г., като тогава е ремонтиран единствено покривът. Стойността на ремонтните дейности тогава е била в размер на приблизително 36 000 лева.

Към момента в залата има счупени прозорци. Липсва отопление, а от покрива има течове.

„Имаме отпуснат от държавата финансов ресурс, който трябва да реализираме за предотвратяване последствията от COVID-пандемията. Обмисляме да вложим средства за ремонт на залата. Идвал съм тук преди повече от 10 години, за да спортувам и тогава изглеждаше по съвсем различен начин, но с всяка изминала година се руши, особено ако не се обръща внимание на поддръжката й“, посочи кметът Христо Грудев.

Заместник-кметът по строителството в Асеновград инженер Стоян Димитров на свой ред отбеляза, че сградата на Спортна зала „Асеновец“ е била производствен цех и впоследствие е било решено да бъде преустроена и да се ползва от спортистите на града.

Кметът съобщи, че сума за ремонта ще може бъде заделена, след остойностяване на необходимите ремонтни дейности и съответно – гласуване от Общински съвет – Асеновград.

Подобни статии

Top