Кметът на Асеновград: Нека почувстваме и повярваме в силата на независимостта и свободата си - DC news

Кметът на Асеновград: Нека почувстваме и повярваме в силата на независимостта и свободата си

Честит Ден на независимостта, скъпи съграждани!

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев отправи поздравителен адрес към съгражданите си по повод годишнината от независимостта на България.

На днешния ден се прекланяме пред подвига на героите, саможертвали се в името на България. Точно преди 113 години на 22-ри септември, тържествен звън на камбани е белязал деня на българската независимост. Днес, България отново празнува. Нека почувстваме и повярваме в силата на независимостта и свободата си. Да бъдем отговорни и достойни наследници на нашите деди.

Желая на всички Вас оптимизъм и вяра! България е част от голямото европейско семейство и благодарение на това, можем да пътуваме и да посещаваме непознати места. Да се срещаме с интересни и различни хора. Да изказваме свободно мнението си. Да бъдем независими да изразяваме волята си и да се борим за мечтите си.

„Винаги миролюбив, моят народ днес копнее за своя културен и икономически напредък. В това направление нищо не бива да спъва България. Нищо не трябва да пречи за преуспяването й.“ Тези слова, изречени от Фердинанд I в Манифеста на Независимостта от 22.09.1098 г., до днес звучат тихичко в мислите на всеки българин.

В празничния ден да си пожелаем да бъдем винаги единни и да се подкрепяме. Да защитаваме и отстояваме независимите български ценности и да ги предаваме на бъдещите поколения. Гордейте се с историята на България и следвайте завещаните ни идеали.

Нека независимото българско сърце бие свободно, в която и част на света да се намирате!

 

 

Подобни статии

Top