Кметът на Асеновград откри учебната година в ОУ „Христо Ботев“ - DC news

Кметът на Асеновград откри учебната година в ОУ „Христо Ботев“

Доктор Грудев се обърна със специално послание към директори, учители, ученици, родители и първокласници.

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев участва в откриването на учебната година в ОУ „Христо Ботев“ в града. Той поздрави директора Лилия Венева, учителите, учениците и присъстващите родители. Кметът пожела на всички здраве, късмет и успешна и ползотворна година.

„Уважаема госпожо директор, пожелавам Ви все така всеотдайно и от сърце да се грижите за училището, учителите и учениците. Убеден съм, че се грижите за тях като за членове на Вашето семейство. Уважаеми учители, разчитаме да подготвите нашето бъдещо поколение с по-високо образователно ниво от това, което е досега, за да може нашите ученици да постигнат още по-високи постижения в образователния процес. Уважаеми родители, заедно, в екип, с учителите Вие трябва да помогнете за това, нашите деца да израснат. Убеден съм, че полагате всички усилия за целта. Скъпи ученици, запомнете, че приятелствата, които изградихте в училището остават за цял живот. Старайте се, полагайте усилия, после ще Ви е по-лесно в живота. Мили първокласници, днес ще влезете в един приказен свят. Вашите учители ще Ви разкажат интересни приказки, ще Ви научат на полезни неща“, обърна се кметът Грудев към присъстващите.

По повод първия учебен ден градоначалникът изпрати поздравителни адреси до всички училища и детски градини.

До директори, учители, ученици и родители в община Асеновград

Мили деца,

Честит първи учебен ден! Знайте, че ви предстоят много приключения и загадки, които очакват да бъдат разгадани. С всеки ден светът ще става все по-голям за вас. Ще можете да правите още повече неща сами. Ще трупате нови и нови знания. С помощта на наученото в класната стая сред любимите учители и своите съученици вие ще станете по-добри и умни. Аз, като кмет на община Асеновград, се гордея с вас. Бъдете сигурни, че в мое лице винаги ще откриете опора и подкрепа. Бъдете здрави, смели и любопитни, благородни и добронамерени!

Уважаеми учители,

Продължавайте да вдъхновявате своите ученици. Творете и израствайте! Превърнете своя втори дом – училището – в още по-интересно място за младите хора. Давайте им стимул да се стремят към нови знания, които ще ги направят по-уверени в себе си. Обичайте професията си и се радвайте на успехите на своите ученици.

Уважаеми родители,

Насърчавайте децата си. Помагайте им да се справят в училище и подкрепяйте усилията на техните учители. Желая на всички успешна нова учебна година!

На добър час!

Тържествената програма в ОУ „Христо Ботев“ продължи вълнуващо със съвместни изяви на ученици, учители и родители, като посланието към всички бе да има заедност и единност през годината, за да протече учебният процес нормално и ползотворно.

Подобни статии

Top