Кметът на Асеновград посрещна гости от Турция - DC news

Кметът на Асеновград посрещна гости от Турция

Делегацията посети Асеновград с цел обмяна на идеи и съвместно сътрудничество

Представители от Сдружението на изселници „Фил Дер“, община Нилюфер, град Бурса, Турция, гостуваха на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев.

Изселническата организация „Фил Дер“ в Бурса е създадена през 2003 г. Председателят й Мюмюн Тенекеджи и заместник-председателят Абдурахман Ардахан обясниха на своя домакин, че желанието им е взаимоотношенията между двете населени места да продължат да се развиват и занапред.

Делегацията е посетила две от големите предприятия, разположени на Асеновградско шосе, като са връчили плакети на собствениците им. Гостите са категорични, че имат желание и те самите да развиват бизнес в асеновградския регион, както и да помагат в развитието на спорта. И още – в Бурса да разкажат за традициите на Асеновград, а обичаите от тук да бъдат популяризирани там.

Гостите от Република Турция поздравиха кмета Грудев за обновяването на площада и за това, че видимо градът се развива и променя към добро.

Те отправиха покана към градоначалника и общинските съветници да гостуват в Бурса на 12-ти юни, когато се отбелязва „Традиционен пикник събор“. Събитието се организира именно от сдружението „Фил Дер“. По време на мероприятието, по традиция, домакини и гости обменят добри практики при управлението и обсъждат идеи за съвместно развитие на културата и бизнеса.

Подобни статии

Top