Кметът на Асеновград посрещна юношески национален отбор по гребане  от Украйна - DC news

Кметът на Асеновград посрещна юношески национален отбор по гребане  от Украйна

Младите спортни надежди тренират със СККК „Асеновец“

В община Асеновград д-р Христо Грудев посрещна юношески национален отбор по кану-каяк от Украйна. Спортистите са но възраст между 17 г. и 18 г. и тренират гребане със СККК „Асеновец“.

Шампионите на Украйна – сегашни и бъдещи в момента се подготвят за Европейско първенство по Кану –каяк, което ще се проведе от 23 до 28 юни в Белград, Сърбия. За целта се подготвят на базата за гребане на комплекс „40-те извора“ и споделиха, че много им харесва.  Те ще тренират заедно с българските състезатели, докато войната в родината им приключи. Те са пристигнали в Асеновград на 29-ти април.

На срещата учениците разказаха, че първо са били в Русе, но там са били в условия, неподходящи за тях. Харесва им и Асеновград. Посетили са Асеновата крепост, манастира „Света Петка“ и Бачковския манастир. Харесва им природата в района и се чувстват като у дама си. Благодарят за гостоприемството и, че им е позволено да тренират на „40-те извора“, че им е осигурен подслон, храна, чувстват се защитени.

Кметът д-р Грудев ги попита какво е най-важното, за да успееш в даден спорт. Младите спортисти отговориха, че най-важното е дисциплината. Д-р Грудев ги похвали за това, че изглеждат много добре подготвени физически.

На финала на срещата кметът беше категоричен, че могат да разчитат на помощта на общината, ако имат нужда.

Подобни статии

Top