Кметът на Асеновград поздрави военните (СНИМКИ) - DC news

Кметът на Асеновград поздрави военните (СНИМКИ)

Зам.-кметът Петър Петров присъства на откриването на учебната година за Формирование 24490

Заместник-кметът по хуманитарните дейности на Асеновград инженер Петър Петров присъства на откриването на новата учебна година за Военно формирование 24490. Той приветства военнослужещите с поздравителен адрес от името на кмета на общината доктор Христо Грудев.

През 2020 г. в асеновградското военно формирование са назначени общо 16 войници. Конкурсът е бил проведен през август. Кандидатите тогава са били 28 на брой, от които – четири жени. Други 50 души са кандидатствали по време на новата кампания за военнослужещи. Те са се борили за осем свободни позиции, като конкурсът за попълването им ще се проведе през февруари тази година. 12 са били жените кандидатки за войници в Асеновград.

Поздравителен адрес до командира на Военно формирование 24490 полк. Лъчезар Мишев и до личния състав на 4-ти Артилерийски полк гр. Асеновград:

Уважаеми полковник Мишев,

 

Уважаеми военнослужещи от 4-ти Артилерийски полк,

 

Поздравявам Ви по повод началото на новата учебна година! Радостен съм, че Асеновград може да се гордее със смелостта и съпричастността на своите военнослужещи, които изпълняват всеотдайно и безпрекословно войнския си дълг. Военно формирование 24490 обучава достойни мъже и жени, които денонощно проявяват героизъм в и извън пределите на общината. Знам, че тук се градят характер, умения и воля. И всички Вие, военнослужещите от Асеновград, доказахте това, в нелеката 2020 г., когато трябваше да се борим срещу непознатото за никого тогава заболяване COVID-19.

 

Нека днес новото начало бъде Вашият стимул за преодоляване на трудностите, пред които ще се изправим отново всички заедно през 2021 г. Бъдете силни и упорити, за да постигате високи резултати във всяко свое начинание!

 

Приемете най-искрените ми пожелания за добро здраве, щастие и успехи.

 

С уважение:

Д-р Христо Грудев

Кмет на община Асеновград

Подобни статии

Top