Кметът на Асеновград разказа коледна приказка на децата от ДГ „Дружба”

Малчуганите коледуваха на асеновградския кмет

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев разказа приказка на малките коледари от ДГ „Дружба” в града, които му гостуваха днес.

Приказката разказва за Дядо Коледа, който преди много години е бил най-обикновен старец. Той живеел в малка къщичка, недалеч от селце, сгушено в снежно царство. Старецът бил самотен, но много добър човек. Всяка вечер пред огнището на топличко той изработвал различни фигурки от дърво – елен, сърна, шейна и т.н. Искал с нещо да зарадва децата. Така, вечерта преди Рождество Христово събрал в един чувал всички играчки, които е направил. Сложил ски и тръгнал към близкото селце по снега. Там пред всяка къща, в която живее дете, сложил по едно подаръче.

Това е началото на приказката, която разкрива тайната, защо всяка Коледа малчуганите получават подаръци.

Децата от ДГ „Дружба” слушаха с интерес разказа на д-р Грудев. А после пожелаха за него и за всички асеновградчани Бог да им донесе здраве и благополучие.

Коледарчетата от градината бяха облечени в традиционни носии и държаха в ръцете си кравайчета. А пъстрите коледни одежди на момиченцата от детската градина подсказваха, че Коледа е все по-близо.

Децата представиха своите изпълнения пред кмета на Асеновград, а както традицията повелява, доктор Грудев ги изпрати с дарове.

Подобни статии

Top