Кметът на Асеновград се ваксинира срещу COVID-19

Доктор Христо Грудев призова всички да го направят и увери, че не изпитва притеснение или страх от последващи странични ефекти.

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев и съпругата му Магдалена се ваксинираха днес. Те посетиха МБАЛ – Асеновград рано тази сутрин, където бе извършена манипулацията. И двамата се чувстват добре засега и призовават асеновградчани да последват примера им, защото според прогнозите се очаква ново завишаване на случаите на заразени с коронавирус и подвидовете му.

„Като кмет на общината, председател на Общинския оперативен щаб за превенция и борба с COVID-19 и като лекар с 20-годишен стаж, следя медицинските новости, както на световно, така и на национално ниво, от водещи специалисти в епидемиологията. Те казват, че „Делта“ вариантът е два пъти по-заразен от досегашните известни на учените. Моят апел към вас е: Ваксинирайте се!“, призова кметът Грудев.

Днес, точно в 08:30 ч. той и съпругата му посетиха ваксинационния кабинет в МБАЛ – Асеновград, където бяха посрещнати лично от управителя на лечебното заведение доктор Иван Червенков. Преди ваксинацията доктор Христо Грудев съобщи, че семейството му е изследвано за антитела и се оказало, че някога са се срещали с вируса, но без да разберат кога и къде. Доказателство за това, е било наличието на антитела в организма.

Независимо от това, решихме да се ваксинираме. Призовавам всички наши съграждани да направят същото. Сега е подходящ моментът“, посочи Грудев. Кметът бе категоричен, че не изпитва притеснение или страх от последващи реакции, след поставяне на имунизацията срещу коронавирус.

„За съжаление, усещам, че ние в България, имаме известно колебание и поради това, сме в по-задните позиции, като процент на ваксиниране. Трябва да преодолеем колебанията си, в интерес на нашето здраве и това, на нашите близки. Днес, аз и съпруга ми ще дадем пример на съгражданите ни – на тези, които ни имат доверие и все още не са се ваксинирали, да го направят“, каза в заключение доктор Христо Грудев. Той посочи, че са избрали РНК ваксината на Pfizer/BionТech, понеже не им се налага да пътуват в чужбина и не им е необходим документът за имунизацията спешно.

На свой ред, съпругата му Магдалена Грудева заяви, че първоначално е изпитвала известни колебания относно ваксинирането срещу коронавирус. Но след като вече е доказано, че едва при 1% от ваксинираните се стигат до фатален изход, а останалите 99% оцеляват при сеща с вируса, решението й да се имунизира е било категорично.

Подобни статии

Един коментар

  1. Камен Куцев написа:

    Аз също се ваксинирах и наистина не се страхувам за последствията защото съм сигурен че е за добро

Top