Кметът на Асеновград: В очакване сме на новото, по-светлото, по-доброто! - DC news

Кметът на Асеновград: В очакване сме на новото, по-светлото, по-доброто!

Обръщение на доктор Христо Грудев

Скъпи жители на община Асеновград,

 

Предстоят ни светли празници. Изпращаме една трудна за всички ни година. Ето, дойде денят да си пожелаем весели коледни и новогодишни празници. По това време на годината всеки от нас се връща назад, за да отчете успехи и грешки. В очакване сме на новото, по-светлото, по-доброто.

 

През тази година доказахме, че можем да бъдем обединени и да си помагаме в трудни моменти. Заедно поставихме началото на обновлението на площада. Направихме първи стъпки към изграждането на три спортни зали, съвременен спортен комплекс и нова детска градина. Обновихме училища. Привлякохме около 16 милиона и половина финансови инвестиции в града. Проведохме благотворителни инициативи съвместно с младите хора на Асеновград. Настоящата година остава един добър учител, подарил ни ценни уроци. Равносметката е необходима, но не по-важна от бъдещето.

 

Иска ми се заедно да планираме бъдещето на Асеновград. В навечерието на новата година ще споделя накратко какво ни предстои по пътя напред, който ще извървим с Вас. Бъдещето е нашето вдъхновение и сила. Провокира ни да се борим, да градим, да търсим щастието си. Предизвиква ни да се изправим пред себе си и да изпитаме собствените си способности. Бъдещето не поставя граници. Не може да ни спре да следваме целите си.

 

През 2021 година аз – като кмет на общината, ще продължа да призовавам към единомислие и обединение. Асеновград е привлекателен център, приветливо и красиво място и за туристи, и за всички нас – местните хора. Но все още остава много работа. Да си пожелаем през новата година всички ние, асеновгадчани, заедно да превърнем нашата община в мястото, за което мечтаем. Да имаме много приятели и партньори у нас и в чужбина. Да посрещаме гости. Да развиваме туризма, икономиката, културата, спорта, образованието. Нека се гордеем с постигнатото, въпреки ограниченията и препятствията, пред които бяхме изправени през 2020 г.

 

Преодоляването на трудностите от пандемията COVID-19 сякаш ни направи по-добри хора. Благодаря на дарителите, които осигуриха лични предпазни средства и финанси за оборудване на отделението за коронавирус в болницата. По време на пандемията асеновградчани проявиха и продължават да проявяват самодисциплина, отговорност към другите и високо гражданско самосъзнание. Не позволихме духът ни да бъде сломен от кризата. В този час, в края на годината, нека всички благодарим на медиците, на полицаите, на инспекторите от Регионална здравна инспекция, на учителите, на доброволците и на останалите, които не престанаха да работят на първа линия. Асеновград е благословен, събрал в себе си трудолюбиви и образовани хора. Усилията ни през годината ще бъдат богато възнаградени.

 

Скъпи съграждани, приемете най-сърдечните ми пожелания за здраве! Дарявайте и получавайте топлота и доброта! Нека празничните дни Ви донесат семеен уют и споделено време с близките! 2021 г. ще подари на човечеството повече мир, сигурност и благодат.

 

Бъдете здрави! Честито Рождество Христово и Щастлива Нова 2021 година!

Подобни статии

Top