Кметът на Асеновград: Важно е да помним и да следваме делата на Апостола

На днешния слънчев и топъл ден стотици хора се стекоха при Мулдавски манастир „Света Петка”

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев поднесе венец в знак на признателност и преклонение към подвига на бореца за национална свобода, пред барелефа на Васил Левски при Мулдавски манастир „Света Петка“. Тази година поклонението се случи точно на датата на обесването на Дякона – 19-ти февруари.

“ Благодаря на всички, които се включиха в традиционния поход-поклонение в памет на Васил Левски. Важно е, че днес, 149 години след гибелта на Апостола на българската свобода, ние не забравяме делата му, защото той се е пожертвал в името на нашите деца и за да я има България! Васил Левски е може би най-големия син на България“,  каза пред присъстващите кметът доктор Грудев.

На днешния слънчев и топъл ден стотици хора се стекоха при Мулдавски манастир „Света Петка”,  за да отдадат почит на Апостола на свободата Васил Левски, жертвал живота си в името на родината.

Поклонението започна с панихида, отслужена от асеновградски свещеници. Последвано от  прочувствено слово на игуменката на манастира Монахиня Юлита. Всички присъстващи почетоха паметта му с минута мълчание, падайки на колене.

Освен кметът на Асеновград доктор Грудев, на поклонението присъстваха председателят на общински съвет – Асеновград и народният представител д-р Иван Червенков.

 

Подобни статии

Top