Кметът на Брезово обжалва отстраняването си от длъжност

Кметът на Брезово Радньо Манолов и подчинените му – Димитър Томов /зам.-кмет/ и Стойна Малешкова /секретар/, обжалват отстраняването си от длъжност днес пред Апелативен съд. на 27 октомври тримата бяха отстранени от Окръжния съд, за да не попречат на разследването срещу тях.

На 24 октомври срещу тях бяха повдигнати обвинения във връзка с извършени множество нарушения при осъществяване на нотариални удостоверявания.Тримата са прехвърлили индивидуалните партиди за допълнително задължително пенсионно осигуряване на 117 души от един фонд в друг, без хората да са знаели за това. По случая е повдигнато обвинение и на шефката на местния банков клон Стоянка Стоянова, за която се смята, че е организатор на схемата.

Според прокурора по делото Борис Михов има доказателства, че досега кметът е извършил само пет удостоверявания. Заместникът му Димитър Томов обаче е заверил около 50 подписа.

Според държавното обвинение ползата за управителя на банковия клон Стоянка Стоянова от прехвърлянето е по 10 лева на привлечен клиент и комисионни от дивидента при евентуална печалба.

Ако днес Радньо Манолов и служителите му бъдат отстранени от длъжност, общината на практика остава без ръководство преди началото на зимата. Остава само един заместник, на когото още не са гласувани правомощия от общинския съвет, коментира Манолов след предишното съдебно заседание.

Подобни статии

Top