Кметът на „Източен“ Иван Стоянов откри учебната година в НУ „П.Р.Славейков“

Директорът на училището Димка Врачева  посрещна 90 първокласници в училището

Кметът на „Източен“ Иван Стоянов откри днес учебната година в Начално училище „Петко Рачов Славейков“.

„Щастлив съм да открия с вас новата учебна година присъствено“, каза Стоянов още при срещата с първите родители и учители в елитното начално училище.

„Тук районната администрация вложи много ресурси, за да има зелена класна  стая, нова ограда и др.“, подчерта той и  поздрави всички с  първия звънец, пожела здраве и много успехи на ученици и учители.

Директорът на училището Димка Врачева  посрещна новите ученици със заръката да се пазят и да изпитат радостта от ученето и откриването на нови светове. Тя оптимистично прогнозира, че присъствено започва и ще завърши учебният цикъл и благодари на районния кмет за всички придобивки в училище.

Празничната програма беше изключително интересна – с мажоретки, вокална група и с невероятните изпълнения на бъдещи първокласници, които прочувствено рецитираха „Аз съм българче“.

По традиция беше извършен водосвет за здраве и благоденствие.  С „Многая лета“, подета и  от множеството хора, 90 първокласници прекрачиха училищния праг.

На тържеството присъстваха и Атанас Кунчев – зам.-кмет и бивш възпитаник на училището, секретарят на район „Източен“ и  гл. експерт „Образование и култура“.

Подобни статии

Top