Кметът на „Източен“ налага ред и сигурност

Иван Стоянов подхваща и мръсния въздух

Камери за видеоналюдение ще бъдат монтирани в паркове, на детски площадки и невралгични места в „Итзочен“, ще има и живи патрули на съвместни екипи на Шесто районно и Общинска охрана.  Това са част от мерките за повече ред и сигурност, набелязани от кмета на района Иван Стоянов.

Стоянов проведе работна среща с участието на своите заместници, началника на Шесто районно управление на МВР главен инспектор Николай Кирков, изпълняващия длъжността директор на ОП „Чистота“ Николай Георгиев, представители на ОП „Общинска охрана“ и Общинския инспекторат.

Акцентира се върху проблема за чистотата, особено болезнен за квартал „Столипиново“. Там се очаква мащабна акция за почистването пред блоковете на ул. „Сокол“ и коритото на Марица. „Няма да допуснем речното корито да се превръща в най-голямото нерегламентирано сметище в Пловдив, да се горят гуми, кабели и всякакви други отпадъци, които замърсяват въздуха в целия град“, категоричен е Иван Стоянов.

Сред набелязаните спешни мерки е и ограничаване достъпа до речното корито. Част от дигите са разрушени умишлено и тяхното възстановяване е наложително. Предвижда се и обособяването на диги от бетонни панели.

Подобни статии

Top