Кметът на "Източен" откри учебната година в НУ "П.Р.Славейков" - DC news

Кметът на „Източен“ откри учебната година в НУ „П.Р.Славейков“

Три зелени класни стаи изграждат тази година в училището

С  емоционален първи учебен ден посрещнаха  кмета  на „Източен“ – Иван Стоянов учениците от НУ  “П.Р.Славейков“. Това съобщиха от администрацията на района. Пъстрото множество от първокласници, родители и учители с нетърпение чакаха ритуала в първото си училище. Директорът Димка Врачева  лично посрещаше всички от новата смяна ученици. Съгласно традицията, кратка програма със стихове, мажоретки и песни анонсира първия училищен звънец.

Иван Стоянов пожела на всички здраве и подчерта, че е в процес  изграждането на три зелени класни стаи в началното училище, които с помощта на специалистите от районната администрация, ще бъдат без аналог в града и страната и ще даде възможност за обучение на децата  в екологична, зелена и  модерна среда. „Това училище заслужава подобен комплекс, защото то е на висота в обучението и , образованието и възпитанието на своите ученици“, заключи той.

Отец Иван отслужи тържествен водосвет за здравето и успеха на всички ученици и учители и цветното шествие  трепетно се отправи към украсените класни стаи за встъпителния урок на знанието.

И учениците от първи и пети клас в  ОУ “Васил Левски“ изпълниха училищния двор за откриване на новата учебна година.

Мажоретки и песенни изпълнения в съпровод на гайда от учителя в същото училище Петър Смиленов и под диригентството на Екатерина Захариева откриха събитието, на което директорът Гергана Петрова приветства учениците и кмета на района Иван Стоянов. Усмихнат, той пожела на учителите да са здрави, за да могат да посрещнат предизвикателствата на новата учебна среда, а на учениците- да уважават и пазят своите педагози, защото те ще са опората им в следващите учебни месеци.

Иван Стоянов изпрати специални поздравителни адреси на всички директори на детски градини и училища в района в които се казва: „Пандемията от COVID-19 изправи всички ни пред опасност, която светът не познава, но тя ни даде увереност чрез Вас- творци на знанието, че човекът е по- силен в този двубой чрез прогреса и образованието.“

Подобни статии

Top