Кметът на Калофер разбрал от медиите, че ще го глобяват (ВИДЕО) - DC news

Кметът на Калофер разбрал от медиите, че ще го глобяват (ВИДЕО)

Румен Стоянов получил обаждания от граждани, готови да платят глобата

Кметът на Калофер заяви, че ще плати глобата за богоявленското хоро в града. Румен Стоянов заяви, че разбрал от медиите, че ще получи глоба.

„Всичко беше организирано от мен. Няма смисъл да търсят администрация, всичко е под мое ръководство. Глобата, която трябва да отнеса, нека бъде само за мен. Личи си, че е обществено значимо нашето хоро. След призивите ми много хора не дойдоха в града ни”, сподели градоначалникът.

„Дори да имах възможност, не исках да спра хорото – казвам го честно, защото аз съм един от участниците. Всичко е под мое ръководство, под мои заповеди, така че нека глобата си е само за мен“, категоричен бе кметът.

Той каза пред журналисти, че е получил обаждания от граждани, готови да платят глобата. Генчев обаче е готов да поеме вината и санкцията сам. „Искам да благодаря на всички българи, включително и от чужбина, които ми се обаждаха с призив, че искат да съберат средства и да платят глобата“, допълни Стоянов.

„От медиите научих, че имам глоба, още не знам какъв е размерът, тъй като не съм подписвал никакви документи“, посочи той.

Областният управител на Пловдив – Дани Каназирева, заяви, че няма как да бъдат санкционирани всички участници в калоферското хоро. Според нея аспектът в ситуацията е морален.

„Отговорността е на местната власт, която да проследи цялата организация и да установи такъв ред, че да не се нарушават противоепидемичните мерки. Отговорността ще я поеме кметът, а последствията – всички ние, както и болниците в Карлово и Пловдив“, заяви тя.

Глобяват кмета на Калофер заради липсата на мерки на мъжкото хоро

Припомняме, че вчера Каназирева обяви, че глобата за кмета ще бъде в рамер на 1000 лв. ще бъде наложена на кмета, като физическо лице, което е длъжно да следи за изпълняването на заповедите на здравния министър.

Пред журналисти калоферският кмет коментира и вчерашната среща с президента Румен Радев, който разговаря с представители на ръководството на Сдружението на кметове на малки населени места относно предстоящите избори.

„Наистина могат да се създадат огромни проблеми в населените места, защото човешкият ресурс липсва. Хората се страхуват да бъдат в секционни комисии“, смята кметът на Калофер.

Той определи като провокация твърденията на представители на други населени места, че не са били допуснати да присъстват на срещата с президента.

Източник: NOVA и БНТ

Подобни статии

Top