Кметът на Калояново поиска нов процес за шофирането под влияние на дрога

Спипаха го преди месец, посред бял ден, зад волана на служебния автомобил

Кметът на Калояново Георги Георгиев е поискал възобновяване на наказателното дело, по което беше осъден за шофиране след употреба на наркотици. Това съобщиха за DCNEWS от Апелативния съд в Пловдив.

Арест за кмета на Калояново, шофирал дрогиран

Георгиев е подал молба за насрочване на нов процес, а делото по нея ще се гледа на 8 февруари 2021 година, уточниха от съда.

Кметът на Калояново остава на поста си

Припомняме, че вчера Административният съд в Пловдив излезе с решение, с което отменя решението на Общинскатаизбирателна комисия в Калояново, която отказа да го отстрани от поста му, тъй като вече има наложена присъда, макар и условна. 8-месечната присъда с изпитателен срок от три години за шофиране под влияние на дрога, бе наложена от съда след споразумение с прокуратурата.

Административният съд: ОИК-Калояново трябва да прекрати правомощията на кмета Георги Георгиев

След решението на административните магистрати вчера ОИК-Калояново трябва да отстрани Георгиев в срок от две седмици след съобщаването на страните, но само, ако решението на Административния съд не бъде обжалвано или протестирано пред ВАС в седмодневен срок. Според Административния съд разпоредбата на закона в този случай е императивна и от ОИК-Калояново са задължени да я изпълнят и да отстранят кмета от длъжност.

Кметът на Калояново Георги Георгиев: Не употребявам наркотици!

Снимка: стоп кадър NOVA

Подобни статии

Top