Кметът на Карлово: Невинен съм! - DC news

Кметът на Карлово: Невинен съм!

Кметът на Карлово: Невинен съм

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов,

който днес застана пред пловдивския районен съд, след като карловските магистрати си дадоха отвод по делото срещу него, заяви пред журналисти, че вярва в българското правосъдие.

„Не съм извършил нищо от това, което е посочено в обвинението срещу мен. Вярвам в българския съд и ще пледирам за пълна невинност“, категоричен беше градоначалникът на подбалканското градче, който се появи в съда в компанията на двама от топ адвокатите от пловдивската колегия – Йордан Давчев и Александър Попчев.

Кабаиванов отказа да коментира отвода на съдиите в Карлово.

В съдебната зала днес бяха и много свидетели. Сред тях бе и бившият зам.-областен управител Георги Пилев.

Делото обаче още в самото начало беше засекретено.

Съдията Николай Ингилизов обяви, че то ще се гледа при закрити врати заради наличието на СРС-та и медиите бяха изведени от залата.

Припомняме, че бившият лидер на СДС бе обвинен в това, че като длъжностно лице – кмет на община Карлово, е присвоил близо 27 хиляди лева, собственост на общината. Парите били получени по сключен между администрацията и Министерство на околната среда и водите договор за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от Кохезионния фонд. С тях трбявало да бъде реализиран проекта „Доизграждане и модернизация на ГПСОВ и канализационна мрежа в гр. Карлово“.

Свидетел: Кметът на Карлово назначил свои хора по европроект

Делото срещу карловския кмет, което стартира преди почти две години, тръгна отначало, след като всички съдии от Карловския районен съд си дадоха отвод на самия му финал. Мотивите за отвеждането на съдебния състав бяха, че от община Карлово са съдействали максимално, за да се премести съда от сегашната му сграда, която е стара и опасна, в нова.

Заради отвод делото срещу кмета Кабаиванов тръгва отначало

Подобни статии

Top