Кметът на Карлово с ултиматум към ВиК-Пловдив - DC news

Кметът на Карлово с ултиматум към ВиК-Пловдив

Ако до 2 седмици фирмата-изпълнител не приключи работата си в Карлово, „ВиК“ – Пловдив да завърши улиците, настоява д-р Емил Кабаиванов

„Ако в рамките на следващите две седмици фирмата-изпълнител, избрана от „ВиК“ ЕООД Пловдив за изпълнение на негов проект в Карлово не приключи работата си по започнатите улици „Хан Крум“, „Парчевич“, „Криволак“, „Опълченска“ и „Земеделска“ в града и не въведе в експлоатация изградените водопроводи и сградните отклонения към тях, дружеството е длъжно да намери вариант то да завърши улиците. След това Община Карлово има готовност с бързи темпове, със свои средства да положи нови тротоарни и улични настилки, за да изпълни своя ангажимент към гражданите, които живеят там. Следим ежедневно темповете на работа и, ако има забавяне, ще информираме гражданите и медиите, министъра на регионалното развитие, министъра на околната среда, управителя на ВиК холдинга. Не можем да позволим повече забавяне, което затруднява сериозно транспортния трафик в града и нарушава нормалния живот на хората. Това за нас е най-важно и ще използваме всички законни средства, за да решим проблема“.

Това заяви кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, след последната среща с управителя на „ВиК“ – Пловдив – инж. Огнян Кулишев, част от неговия екип и представител на надзора.

Кметът съобщи, че още след разговора във „ВиК“ Пловдив вчера е поискал спешни срещи с министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, с министъра на околната среда и водите Росица Карамфилова и с ръководството на „Български ВиК холдинг“ ЕАД. „Директно ще споделя с тях своето недоумение – как е възможно да разкопаеш толкова улици и след месеци да не си довършил нито една от тях?!“, категоричен бе д-р Кабаиванов.

Миналата седмица кметът на Карлово отново се възмути от бавните темпове, с които работи фирмата-изпълнител. Тогава той бе на среща, организирана от областния управител Ангел Стоев с шефа на ВиК дружеството Огнян Кулишев  и техническия ръководител на изпълнителя. Тогава бе разпространено и писмо до главния директор на Главна дирекция „Оперативна програма „Околна среда“ – Галина Симеонова, министъра на околната среда и водите д-р инж. Росица Карамфилова, управителя на ВиК Пловдив – инж. Огнян Кулишев, областния управител г-н Ангел Стоев и изпълнителния директор на „Български ВиК холдинг“ ЕАД – Ирена Георгиева. Вижте го:

Подобни статии

Top