Кметът на Кричим Атанас Калчев: Да подадем ръка на една майка!

Атанас Калчев отправи апел за подкрепа на болна от онкологично заболяване жена към всички в социалната мрежа

„Не можем да помогнем на всеки, но всеки може да помогне на някой“. С тази мисъл на американския президент от Роналд Рейгън
Роналд Рейгън в периода 1981 – 1989 година кметът на Кричим Атанас Калчев отправи апел към всички в социалната мрежа да помогнат на Нели Димова от Кричим.

Ето какво написа Калчев:

Община Кричим е съпричастна с тревогите и проблемите застигнали семейството на нашата съгражданка Нели Димова. Самотната майка на 13 годишно дете е диагностицирана от 2013 г. с тежко онкологично заболяване и последвала операция. Семейството й полага неимоверни усилия за осигуряване на продължителното и скъпоструващото лечение на заболяването й. През 2017 година нещата се усложняват още повече, след като са диагностицирани и метастази в мозъка, а през 2020 г. и в черния дроб.

Към настоящия момент има надежда и възможност за продължаващо лечение на заболяването в Република Турция, направени са съответните консултации с медицински специалисти там, като само за първоначалната лъче- и химиотерапия ще бъдат необходими 15 000 евро, като след това ще бъдат определени и последващите лечения съобразно състоянието й, както и средствата, които ще бъдат необходими допълнително за тях. За съжаление дори тази сума е вече непосилна за семейството, с оглед факта, че от 2014 г. до настоящия момент именно те са хората, които поемат всички разходи за лечението й.

Живеем в трудни времена, но и в трудните времена трябва да се държим заедно, защото само така можем да оцелеем като хора и като нация. Можем заедно да покажем, че човечността няма почивен ден и се появява при нужда, в точното време и на точното място.

Нека заедно да подадем ръка на една майка, нека заедно да върнем надеждата, че доброто съществува!

Снимка: Фейсбук/КРИЧИМ/Цонка Стоилова

Подобни статии

Top