Кметът на Кричим: Да бъдем отговорни и дисциплинирани!

Кметът на Кричим Атанас Калчев използва трибуната на социалната мрежа, за да даде пояснения и да направи призив по повод новото коронавирус огнище в общината му

Във връзка с установените от 01.07.2020г. нови 18 случая на заразени с COVID-19 в шивашкото предприятие „Виомода“, гр. Кричим, считам за необходимо да ви информирам, че от тях 11 лица са граждани на община Кричим. Останалите 7 лица са от с. Устина, община Перущица и община Стамболийски, но работят в шивашкото предприятие в гр. Кричим.

 

Ръководството на предприятието е предприело незабавни противоепидемични мерки – затваряне на предприятието, дезинфекция и организирано тестване на служителите и работниците.

 

Всички лица с положителен тест са карантинирани по надлежния ред от РЗИ – Пловдив, установяват се и всички контактни на тях лица. Към настоящия момент всички заразени са без симптоми.

 

Апелирам за стриктно спазване на противоепидемичните мерки, както от карантинираните, така и от всички останали жители на нашият град. Особено внимание към мерките трябва да проявяват хората от три основни групи: възрастните хора над 60 години, хората с хронични заболявания и хората с онкологични заболявания. Спазването на дисциплина, дезинфекция и дистанция е от еднакво значение за всички възрастови групи с цел опазване на собственото си здраве и здравето на близките ни.

 

Община Кричим ще продължи да прилага интензивно дезинфекция на местата за широко обществено ползване, но личната отговорност на всеки един от нас е от изключително значение, както за превенция, така и за ограничаване разпространението на инфекцията. Контрола от страна на РЗИ ще бъде засилен на територията на община Кричим, поради което е наложително спазването на определените противоепидемични мерки с цел опазване здравето и живота, но и за неналагане на санкции на нарушителите.

 

Желая на всички здраве и нека всички бъдем еднакво отговорни и дисциплинирани!

Подобни статии

Top