Кметът на Кричим съди вицепремиер и бивши депутати

Тръгна делото на кмета на Кричим срещу ексдепутати и вицепремиер

Делото, заведено от кмета на Кричим Атанас Калчев срещу вицепремиера Валери Симеонов, в качеството му на представител на „СКАТ ТВ“ ООД, тръгна в Софийски градски съд, съобщиха от община Кричим.

Кричимският кмет иска обезщетение в размер на общо 60 хиляди лева солидарно от Симеонов, депутата от Обединени патриоти – Борис Ячев и бившия депутат Димитър Байрактаров за нанесени неимуществени вреди.

Делото е заведено през май 2015 година,

като Атанас Калчев настоява да бъде обезщетен за нарушаване на гражданските и политическите му права.

„Аз не притежавам телевизия с партийна насоченост, каквато е СКАТ ТВ, аз не съм член, фен, последовател или симпатизант на националистически, патриотични партии и/или техни формации, независимо, че съм патриот по душа и сърце, аз съм само един мажоритарно избран кмет на община по смисъла на българското законодателство и като такъв спазвам и съветвам всички властимащи – бивши, настоящи и бъдещи, който желае да се възползва от съвета ми, да спазва максимата: “столовете“ са вечни – сменят се само тези, които седят в тях и няма велики, вечни и незаменими, а всички настоящи са бъдещи бивши!“, заявява Калчев.

Следващото заседание е насрочено за 12 юни 2018 година.

Подобни статии

Един коментар

  1. Митко написа:

    Келчева е всеизвестен дребен мафиот, занимаващ се с пропаганда, лъжи, изнудване спекулации, терор, кражби, манипулации, палежи , незаконен дърводобив, рекет и източване на европеийски пари по програми! Той е един изгубил душата си долен лакей на икономическите групировки. И като всеки усъвременен български крадец и престъпник използва корумпираната ни съдебна власт за да прикрива престъпленията си, да натрупа пари и да изнудва и рекитира всеки чрез нея! Осъди сумати невинни граждани за оронване на престижа, коточе ли има такъв, смешно ,но факт! Такива като него са пряко доказателство за падението на България!

Top