Кметът на Кубрат поздрави Лили Иванова по случай рождения й ден - DC news

Кметът на Кубрат поздрави Лили Иванова по случай рождения й ден

Примата на българската естрада празнува днес

Кметът на Община Кубрат изпрати поздравителен адрес до естрадната прима Лили Иванова по случай рождения й ден, който е днес, съобщиха от общинската администрация, съобщи БТА.

„Днес рожден ден празнува нашата Велика и обичана певица Лили Иванова! От цялото си сърце ѝ желая здраве и щастие! Животът й да е безкраен низ от щастливи емоции и радости! Желая на скъпата ни Лили още много нови творчески успехи и все така да се радва на любовта на своята безбройна публика! Скъпа Лили,Честит Рожден Ден!“, заяви в специално обръщение Кметът на община град Кубрат Алкин Неби.“, казва в обръщението си кметът Алкин Неби.

Кубратчани се гордеят, че в техния малък град се е родила примата на българската естрада Лили Иванова. Самата певица винаги е споменавала с обич родния си град, на който тя е не само почетен гражданин, а и най-голямата му забележителност, Здравко Вутов, началник на отдел „Просвета и култура“ в Община Кубрат. В пешеходната зона в центъра на града, където е била родната й къща, има и „Алея на младите таланти“. Дръвчетата там са засадени през годините от малките певци, участници в конкурса „Медни гласчета“, чийто създател и вдъхновител е примата на българската естрада.

От Общината споделиха, че Лили Иванова обича да помага на съгражданите си, за което те са ѝ изключително благодарни. Много пъти е спонсорирала различни институции в града, правила е и много дарения. Обединената школа по изкуствата е обзаведена по идея и проект на Лили Иванова. Мебелите и столовете в залата са нейни, предоставени специално за школата. За децата е закупено ново пиано, дарила е и аудиосистема, както и много свои снимки, които красят стените на залата. Лили Иванова беше и сред дарителите за опожарената библиотека в Кубрат.

За първа изява на турнето си през 2022 г. певицата избра родния си град Кубрат. На концерта, който се проведе на 14 април, присъства и цялото ръководство на Ообщина Кубрат. Кметът Алкин Неби каза тогава за БТА, че оценяват жеста националното турне на Лили Иванова да тръгне именно от Кубрат.

По-рано днес стана ясно, че на церемонията за Годишните музикални награди на БГ Радио 2023, която и тази година ще се преводе в пловдивската зала „Колодрума“, екипът на БГ Радио ще връчи специалната награда на примата на българската естрада Лили Иванова. Самата Лили благодари за уважението от страна на екипа на радиото.

Снимка: Община Кубрат

Подобни статии

Top