Кметът на Лондон е фен на Ливърпул, но е против подновяването на мачовете сега

Строги изисквания към  футболистите – без шпагати и пълна дезинфекция, футболът се завръща най-напред в Германия

Кметът на Лондон – Садия Кан, не е съгласен с идеята за подновяване на мачовете от Висшата лига в английската столица през следващия месец, обяви говорител на столичното кметство. В същото време пандемията от COVID-19 продължава да предизвиква смъртта на стотици хора във Великобритания всеки ден.

„Садия наистина иска професионалният спорт да бъде подновен. В същото време страната продължава да бъде в криза. Хора умират всеки един ден. Той вярва, че е прекалено рано за подновяване на мачове от първенството, както и за провеждането на спорт на територията на столицата. Като фен на Ливърпул той желае Висшата лига да се завърне, но това трябва да се случи, когато сме осигурили здравето на всички“, заяви говорителят на Кан пред вестник „Ивнинг Стандард“.

Първенството в Англия беше спряно в средата на март заради пандемията от коронавирус. Всички в страната се надяват на подновяване на шампионата през юни.

На футболистите от Висшата лига ще бъде забранено да правят шпагати и ще трябва да се дезинфекцират терените, когато клубовете се върнат към тренировки като част от плановете за предотвратяване на по-нататъшното разпространение на COVID-19, съобщи BBC.

Играчите ще бъдат тествани два пъти седмично за вируса и ще извършват ежедневна проверка на температурата, като също така ще им бъде забранено да се събират заедно или да пътуват до или да тренират със съотборници, допълва докладът.

Въпреки че клубовете от целия континент започнат да тренират отново и определят дати за повторно стартиране на сезоните си, Висшата лига на Англия тепърва ще потвърждава плановете за завръщане към тренировки или мачове.

Германската Бундеслига ще стане първата от петте най-добри лиги в Европа, която ще започне отново, когато мачовете се възобновят в събота, докато полската, австрийската и португалската лиги също потвърдиха началните дати.

Клубовете в първите две дивизии на Испания се завърнаха на индивидуални занимания и макар да не е определена дата за възобновяване на мачовете, президентът на Ла Лига Хавиер Тебас заяви, че се надява подновяването да стане на 12 юни.

Подобни статии

Top