Кметът на община „Марица“ пръв плати данъците си

Кметът Димитър Иванов даде личен пример

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов пръв плати данъците си за 2022 г. В деня, когато стартира данъчната кампания, точно в 8:02 ч., той внесе дължимата сума за данък недвижими имоти и такса битови отпадъци в касата на дирекция „Местни приходи“ на община „Марица“.

Градоначалникът подчерта, че иска да даде личен пример и припомни, че налогът в селищната система е сред най-ниските в Пловдивска област.

„Обръщам се с призив към жителите на община „Марица“ да платят дължимите от тях местни данъци и такси, за да подкрепят общинския бюджет. Още повече, че данъчните ни ставки са минималните, предвидени по закон и не са увеличавани от 2013 г.“, посочи Димитър Иванов.

Той допълни, че до 30-ти април всеки, който внесе цялата дължима сума за данък сгради, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства, ползва 5% отстъпка.

Налогът може да бъде заплатен в касата на дирекция „Местни приходи“ в община „Марица“ на ул. „Средец“ №16, както и на гишетата на „Български пощи“ ЕАД и EasyPay в страната.

Подобни статии

Top