Кметът на община „Марица“ представи новите си заместници

Това стана на на последната сесия на Общинския съвет за 2020 г.

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов представи на общинските съветници нови двама заместник-кметове. Това стана на днешната общинска сесия, която е и последна за 2020 г.

Анелия Симеонова от с. Труд ще отговаря за образованието и здравеопазването, а Николай Стаматов от с. Ясно поле – за младежта, спорта, културата и социалните дейности.

„Заедно с останалите двама зам.-кметове – Гергана Титюкова, която движи европейските проекти и инж. Петър Минков с ресор „Общинска собственост, ТСУ и финанси“, екипът на община „Марица“ вече е в пълен състав“, посочи Иванов.

Той подчерта, че и двамата му нови заместници са жители на община „Марица“ и ги помоли да кажат по няколко думи пред местния парламент за целите, които си поставят в бъдещата си работа.

„Ще се радвам със знанията си да помогна за развитието на община „Марица“ , да продължа с положителната тенденция за подобряване на образователната инфраструктура, да увелича мотивацията за учене на учениците и на децата със специални образователни потребности, както и информационно-техническите им умения, особено в настоящата ситуация. Надявам се работата ми за община „Марица“ да е успешна и ползотворна“, заяви Анелия Симеонова от трибуната на Общински съвет „Марица“.

Тя е завършила „Педагогика“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Работила е като преподавател по английски език в начален курс. Омъжена, с едно дете.

„Поемам този ресор с огромно желание и хъс за работа. Ще направя всичко възможно, за да доразвия спорта във всички населени места и да разширя диапазона на социалната политика, така че да обхване повече хора. Намерението ми е да помогна на възможно най-много уязвими жители на община „Марица“ и най-голямото ми удовлетворение е да видя усмивките на лицата им. Надявам се общината да върви напред, с една крачка пред всички останали. Израснал съм в тази селищна система и тук искам да се реализирам“, подчерта Николай Стаматов.

Той е завършил „Стопанско управление“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. В продължение на 12 години е работил в ОП „Градини и паркове“ към община Пловдив. Женен, с 3 деца.

Преди приключването на сесията кметът Димитър Иванов направи равносметка на изминалата година, която мина под знака на пандемията с новия коронавирус.

„В края сме на една година, която е тежка не само за община „Марица“,  но и за България и за света. Войната, която се води в момента, е една от най-жестоките и с най-много жертви. Светът не е същият, ние самите вече не сме същите“, изтъкна кметът на община „Марица“.

1 2

Подобни статии

Top