Кметът на община „Родопи” на посещение в село Кадиево, сади рози и инспектира улици

30 рози и други видове цвята засадиха пред училище „Св. Св. Кирил и Методий” в село Кадиево.

В пролетната акция по озеленяване се включиха с личен пример кметът на община „Родопи” Павел Михайлов и неговият заместник Владимир Маринов.

Цветните композиции ще украсят цялата зелена площ върху тротоарната алея пред местното учебно заведение.

„Така ще подобрим околното пространство и ще възпитаваме децата си в красота и грижа за природата”, коментира инициативата Павел Михайлов.

„Обещах , че ще направя Кадиево зелено и цветно.  И не ви подведох“, каза Лиляна Петрова, кмет на селото.

„Надявам се, че ще ги опазим и няма да позволим да бъдат унищожени”, призова и Владимир Маринов, заместник –кмет на община „Родопи”.

Преди това тримата ръководители огледаха училището, което се нуждае от спешен ремонт и саниране на сградата. Покривът тече, а мазилката от тавана пада и по чудо няма пострадали деца или персонал. Училището е средищно, в него учат 66 деца от трите населени места – Кадиево, Оризари и Златитрап.

„Ще направим всичко възможно да включим учебното заведение по  програма за енергийна ефективност”, обеща кметът Павел Михайлов. В бюджета на общината тази година за селото са заложени средства за ремонт на улица ”Четвърта”,  която е в много тежко състояние, пари има и  за здравната служба.

В окаяно състояние само преди време е била и около 100- метрова отсечка от пътната инфраструктура на Кадиево. Иван Коритаров оправил улицата за своя сметка, като инвестицията в момента възлиза на 25 хиляди лева. Преди ремонта улицата се наводнявала при всеки  дъжд, а водата влизала в дворовете на хората.

„Ключът за решаването на проблемите е като работим заедно”, каза Иван Коритаров, който лично разходи кметът и неговия заместник по вече чакълираната отсечка. Той се ангажира да поеме и поддръжката на стадиона в Кадиево, както и зелените площи в двора на детската градина и училището и поиска общината да отпусне единствено средства за закупуване на техника за косене.

„Хората имат идеи  за това как да направят селото си по-привлекателно за живеене. И са готови да съдействат за изпълнението им, което ме радва”, коментира Павел Михайлов.

Кметът на „Родопи” и заместникъм му Владимир Маринов заявиха,  че ще работят нуждите на хората да бъдат удовлетворени.

 

Подобни статии

Top