Кметът на Община „Родопи“ награди европейски медалист по бокс

Кметът на Община „Родопи“ Пламен Спасов

посрещна в кабинета си европейския бронзов медалист по бокс Стоил Станоев. 16-годишният талант от Храбрино се превърна в една от най-големите боксови надежди на България.

Стоил наскоро завоюва първия си медал от голям международен форум – бронз от европейското за юноши младша възраст в Албена в категория до 70 кг. Побеждава двама противници от Хърватия и Черна гора и губи на полуфинала от литовец в оспорвана битка.

„Доволен съм от представянето си, това е голям успех за мен и за клуба ми“, сподели Стоил, за когото това е второ участие на европейско първенство. Младият боксьор е и петкратен републикански шампион за юноши, както и шампион на Балканско първенство в София.

Стоил живее в родното си село и учи в ПГТ „Гоце Делчев“ в Пловдив. Започва да тренира преди четири години във физкултурния салон на училището в Първенец, под вещото ръководство на треньора Петър Кренчев, който е и президент на БК Първенец.

„Преди четири години залата в Първенец тънеше в мизерия, кандидатствахме по европейски проекти и успяхме да я направим една от най-модерните в страната“, каза кметът на Община „Родопи“ Пламен Спасов. Община „Родопи“ подпомага и финансово спортистите, които прославят страната ни на международни форуми.

Залата е обзаведена с професионален ринг и всеки ден там тренират напълно безплатно повече от 20 боксьори. „Заделяме все повече пари за спорт и се стремим да помагаме на младите ни надежди. Залата в Първенец е натоварена на 100% и спортистите сами я поддържат в отличен вид“, заяви кметът на Община „Родопи“.

По-големият брат на Стоил – Рангел, също е един от водещите състезатели на БК Първенец при юношите старша възраст. Той е само на 18 години и вече е четирикратен републикански шампион.

 

 

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top